Telefon 70 11 47 11   Mandag til fredag kl. 9-17

Weekendtur til Berlin

Drømmer du om en forlænget weekend fyldt med kulturelle eventyr, historiske seværdigheder og kulinariske oplevelser? Så er den tyske hovedstad, Berlin, det perfekte rejsemål for dig. Uanset årstiden byder Berlin på en unik blanding af historie, moderne kunst, shopping og verdensklasse gastronomi, der gør byen til et must-visit for enhver rejselysten sjæl.

Med Riis Rejser kan du nemt og bekvemt besøge Berlin i et par dage. Her på siden guider vi dig til, hvad du kan lave og opleve på en uforglemmelig tur til Berlin.

 

Berlin, en metropol med en dyb historie

Berlin er en metropol med store kontraster og en helt unik puls, som ikke er set mange andre steder i Europa. Fra de historiske gader, der vidner om byens dybe rødder i kejserriget, til de moderne arkitektoniske vidundere er Berlin en by, der formår at omfavne alt det gamle og nye på samme tid.

Byen, som engang var hjertet af Nazityskland og senere splittet under den kolde krig, har genopfundet sig selv som et centrum for kunst, kultur og frihed. Berlin er et oplagt rejsemål for historieentusiaster, da hvert gadehjørne og hver mur fortæller en historie om triumf og tragedie. Det er en by, hvor de gamle bygninger, såsom Nikolaikirche og The Zeughaus (Tøjhuset), står side om side med den moderne arkitektur efter krigenes ødelæggelser.

For dig, der er interesseret i krigshistorie, er Berlin intet mindre end et mekka. Byen var scenen for nogle af de mest afgørende øjeblikke i det 20. århundrede, herunder nazisternes fremgang og fald samt Stasis undertrykkende overvågning i efterkrigstiden. Du kan dykke ned i historien gennem utallige museer, monumenter og historiske steder, der skildrer byens fortid og de mørke kapitler i menneskehedens historie.

Er du ikke til krigshistorie? Så kan du også bare nyde de mange kulturscener, gode restauranter og helt unikke områder i byen. Og hvis jul er din yndlingstid på året, så har Berlin nogle af de bedste julemarkeder i hele Europa.

 

 

Seværdigheder, du skal opleve på din weekendtur til Berlin

Du kan godt glæde dig! For i Berlin venter der oplevelser for enhver smag. Vi giver selvfølgelig vores bud på, hvad du kan opleve i den tyske storby, hvad enten du ønsker at krydse de klassiske attraktioner af listen, eller om du er mere til de mindre turistede oplevelser.

 

Af populære og meget turistede seværdigheder kan du opleve:

  1. Brandenburger Tor: Den ikoniske byport i det centrale Berlin er den sidste af 18 originale byporte fra 1700-tallet. Dette monument er et “must see” for første-gangs besøgende.
  2. Berlins domkirke: Denne imponerende katedral tilbyder ikke kun arkitektonisk skønhed, men også en fantastisk udsigt over byen fra dens kuppel.
  3. Reichstag: Hjemsted for det tyske parlament, Bundestag. En tur til kuplen giver en unik indsigt i tysk politik samt panoramaudsigt over Berlin.
  4. East Side Gallery: En bevaret del af Berlinmuren, der nu fungerer som et udendørs galleri med over 100 malerier, som afspejler håb om frihed og fred.
  5. Holocaust-mindesmærke: Det jødiske monument består af 2.711 betonblokke, arrangeret i et bølgende mønster, til minde om jødernes ofre under Holocaust.
  6. Checkpoint Charlie: Det berygtede grænseovergangspunkt symboliserer den kolde krigs deling og de dramatiske flugter fra det gamle Øst- til Vestberlin.

 

Bestil dit weekendophold i Berlin / Tyskland

 

Berlin byder også på mindre turistede seværdigheder, hvis du ønsker mere unikke oplevelser:

  1. Stasi-museet: Dette museum beskriver DDR's hemmelige politis historie, metoder og overvågning under Den Kolde Krig, beliggende i dets tidligere hovedkvarter.
  2. Tempelhofer Feld: En tidligere lufthavn omdannet til en offentlig park, hvor berlinerne nyder solrige dage med picnic, skøjteløb og cykling.
  3. Teufelsberg: En kunstigt anlagt bakke, der gemmer på ruinerne af en nazistisk militærskole. I dag er det et populært sted for urban exploring med en fantastisk udsigt over byen og graffiti-kunst.
  4. Markthalle Neun: I denne historiske markedshal i Kreuzberg kan du opleve Berlins kulinariske scene med alt fra lokale delikatesser til internationale retter.
  5. Treptower Park: Nyd en fredfyldt oase, der huser det imponerende Sovjetiske Krigsmindesmærke, omgivet af velholdte grønne områder og vandveje.

 

Se vores andre weekendrejser her

 

Prøv de tyske specialiteter i Berlin

Når du besøger Berlin, er det et must at dykke ned i de tyske specialiteter, som byen har at byde på. Start med en klassiker: Currywurst. Denne enkle, men velsmagende pølse serveret med krydret ketchup og drysset med karry-pulver er en fast del af Berlins gadekøkkenkultur.

For dig, der søger noget mere robust, er Eisbein (saltet og kogt svineskank) med sauerkraut og kartofler en solid og traditionel ret. Glem ikke at ledsage dine måltider med en klassisk tysk øl eller en forfriskende Berliner Weisse - en lokal hvedeøl, der ofte serveres med en skvæt sirup for ekstra smag. Disse specialiteter vil uden tvivl give dig en autentisk smagsoplevelse af Berlin.

 

Book din weekendtur til Berlin med Riis Rejser

Vælg Riis Rejser til din næste weekendtur til Berlin, og oplev glæden ved at rejse sammen med en gruppe af ligesindede eventyrlystne sjæle. Vi har masser af forskellige rejser til Tyskland med en varighed fra 2-8 dage. Med vores busrejser, hvor alt fra overnatninger til et spændende dagsprogram er nøje planlagt for dig, kan du læne dig tilbage og nyde rejsen – uden besværet med selv at skulle arrangere hver eneste detalje.

Riis Rejser sørger for, at din rejse bliver både behagelig og uforglemmelig, så du kan nyde de mange oplevelser, Berlin har at byde på. Ønsker du at rejse sammen med din partner, ven eller familie? Intet problem, vi har masser af plads.

augean

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag tips og nyheder fra vores rejseverden.

Grupperejser